E … dicționar de specialitate

Elaborarea planurilor de amenajare peisagistică – procesul care are ca obiect realizarea documentației necesare (studii preliminare, soluție generală, detalii, etc. prezentate sub formă de piese scrise sau desenate) în vederea amenajări peisagistice a unui spațiu verde urban.

Element de topiaria – element vegetal realizat cu ajutorul tehnicilor specifice practicii topiaria. Pentru realizarea elementelor de topiaria sunt utilizate specii care suportă tăierea / tunderea precum Buxus sempervirens – merișor / cimișir, Ligustrum sp. – lemn câinesc, Taxus baccata – tisă, etc. Elementele de topiaria pot avea atât forme simple (sferă, cub, con, etc.) cât și forme foarte elaborate (reprezentări zoomorfe, obiecte abstracte, etc.).

Exemplar solitar – exemplar de arbore sau arbust amplasat izolat în cadrul unei amenajări, în general cu scopul de a oferi un punct de focalizare sau pentru a sublinia caracterele sale decorative.

Advertisements

Sunt peisagist cu acte în regulă din 2006, dar mă interesează ce se întâmplă în jurul meu dintotdeauna. Deseori, în ceea ce fac, sunt confundată cu un horticultor. Dar am înțeles între timp că se putea și mai rău: lumea putea să aibă impresia că sunt posesoare de șevalet și că am talent la pictură …

Tagged with: ,
Posted in dictionare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow Diana Culescu on WordPress.com
%d bloggers like this: