G … dicționar de specialitate

Gard viu – element vegetal liniar, cu înălțime / lățime / lungime variabilă, care are în general rolul de a delimita diverse zone în cadrul unei amenajări. Gardurile vii sunt realizate de regulă din specii de arbori sau arbuști care suportă tăierea / tunderea (de exemplu: Buxus sempervirens – merișor / cimișir, Carpinus betului – carpen, Hibiscus syriacus – zămoșiță de Siria, Ligustrum sp. – lemn câinesc, etc.).

Gazon – suprafață amenajată în cadrul spațiilor exterior cu scop decorativ sau ocazional utilitar, care înglobează plante erbacee a căror înălțime este păstrată prin cosiri  tăieri repetate care generează un covor verde natural (vezi și sintagma ”specii gazonante”).

Graminee – plantă erbacee perenă având de regulă tulpini articulate și frunze lungi și înguste, cu un aspect general de tufă. În general, aceste plante sunt folosite în amenajări în mod asemănător cu arbuștii, câteva exemple în acest sens fiind Festuca glauca – iarba albastră, Miscanthus sinensis – iarba de pampas, Pennisetum orientale – coada pisicii, etc.

Grup – element vegetal alcătuit din mai multe exemplare de arbori / arbuști, care are rolul de a oferi un volum vegetal compact format din exemplare aparținând aceleiași specii.

Advertisements

Sunt peisagist cu acte în regulă din 2006, dar mă interesează ce se întâmplă în jurul meu dintotdeauna. Deseori, în ceea ce fac, sunt confundată cu un horticultor. Dar am înțeles între timp că se putea și mai rău: lumea putea să aibă impresia că sunt posesoare de șevalet și că am talent la pictură …

Tagged with: ,
Posted in dictionare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow Diana Culescu on WordPress.com
%d bloggers like this: